BIOLOGICKÝ VĚK

31.03.2013 13:26

Tato studie byla veřejnosti předložena na lékařské konferenci v Kyjevě a publikována byla v ruském „Novém časopise přírodního lékařství“.

Na katedře genetiky a cytologie byla vytvořena nová metoda pro určení biologického věku a fyziologického stavu organismu. Princip této metody je založen na modulaci elektrických vlastností buněčného jádra, které závisí na věku. Nejvyšší obsahy tzv. „elektronegativních“ jader (70-74% ) se vyskytují u osob ve věku 20-23 let. S věkem tento obsah klesá a odráží změny metabolických a imunitních funkcí. Tato studie měří účinek některých potravních doplňků na biologický věk účastníků.

Byly použity zelené potraviny vyrobené vývojcem a výrobcem „green foods „ v USA. Věk účastníků se pohyboval v rozmezí od 28 do 65 let. Rozděleni byli do standardizovaných skupin ve věku 28-40 a 41-65 let.

 

Zdroj: Prospěšné účinky některých potravních doplňků na bioelektrickou povahu lidského nukleárního genomu (biologický věk). T.V. Kopulajeva, Ph.D. , B.G. Šachbasov, D.Sci.Prof., L.V. Vodolažskaja Ph.D., C.L. Nasijan Ph.D., katedra genetiky a cytologie, Charkovská státní univerzita, Charkov Ukrajina.