Fytonutrienty v Ječmenu a Chlorelle Green Ways

07.11.2014 11:07

 

Jsou jich stovky a vždy byly součástí zelených potravin, ovoce a zeleniny. Teprve nedávno se je podařilo izolovat a zkoumat. Jsme tvorové zvědaví :) Díky stravě bohaté na fytonutrienty podporujete své přirozené zdraví. Zvyšujete účinnost vitamínů, regeneraci a ochranu tkání a fyziologické fungování těla.

Jak to souvisí se zelenými potravinami GW?

Zelené rostliny, zejména zelené obilné trávy a řasy jsou perfektní „celé jídlo“. Jsou uznávány jako základ potravního řetězce. Hlavní zdroj obživy VĚTŠINY zvířat. Ať už naše strava obsahuje maso nebo je striktně vegetariánská …  Právě díky zeleným rostlinám získáváte základní zdroje stopových prvků - vitamíny, minerály, mastné kyseliny,  aminokyseliny a  FYTONUTRIENTY. Podle výzkumů jsou podstatné tyto skupiny: karotenoidy, flavonoidy a chlorofyl.

Zelené potraviny Green Ways je obsahují všechny!

Níže uvedené informace jsou hlubším vysvětlením, proč se Ječmen a Chlorella právě této značky těší takové oblibě a výsledkům. Internetové diskuze jsou toho plné.

KAROTENOIDY dávají rostlinám oranžovou, žlutou a červenou barvu. Zelená listová zelenina je bohatá na karotenoidy, ale jejich pigmenty jsou maskovány zelenou barvou chlorofylu. Zajišťují významné množství vitamínu A, především ve vegetariánské stravě. Řada karotenoidů jsou zároveň antioxidanty, které chrání buňky před volnými radikály. Neutralizují dříve, než dochází k samotné oxidaci. Jedná se zejména o alfa-karoteny, beta-karoteny a lutein. Dále napomáhají omlazení těla. To vám umožní podporovat růst zdravých buněk a omezit růst nezdravých. Účinnost karotenoidů je optimální, když se konzumuje více různých než jen jeden z nich.

 FLAVONOIDY objevil nositel Nobelovy ceny a biochemik  Albert Szent-Gyorgi. Považoval je za nezbytné pro zdraví. 

Pro ochranu cév a kapilár. 

Zjistil, že významně zlepšují vstřebávání a účinnost vitamínu C v prevenci „děravých kapilár“. Přejmenoval je proto na vitamín P (Permeability - propustnost). Jsou zodpovědné za modro-fialové zbarvení ovoce a zeleniny. To vše vám umožní 

 ... vysokou antioxidační aktivitu, protizánětlivou ochranu a podporu imunity.

A to podporu na imonumodulační úrovni. Dále získáte příznivý účinek na mnoho fyziologických procesů. Především ve prospěch srdce, cév, jater, imunity, pojivové tkáně, nadledviny, ledviny, svalstvo a nervový systém. 

Sloučenina flavonoidu 2 "-O-GIV je pouze v mladém ječmeni. 

Byla zde zjištěna silná antioxidační aktivita. Zejména proti oxidaci lipidů nalezených v krvi a kůži. To vám pomůže ještě více zvýšit antoixidační akce vitamínu C. A dále zabránit tvorbě toxických sloučenin, které poškozují DNA.

 

CHLOROFYL je velkým benefitem a jedinečností zelených potravin.

Tam, kde je chlorofyl, jsou i karoteinoidy a flavonoidy. Ale opačně to neplatí. Pomáhá čistit vaše tělo, bojovat proti infekci, hojí rány a podporuje oběhový, trávicí, imunitní a detoxikační  systémy. Díky tomu, že máte vyšší příjem chlorofylu, zvyšujete počet svých červených krvinek. Jejich transportní schopnost kyslíku a jeho optimální využití. Chlorofyl má téměř identickou strukturu jako hemoglobin.

Stručně řečeno, specifické fytonutrienty, které jsou obsaženy v zelených potravinách, spolu s ostatními nutrienty, chrání Vaše zdraví.

 

Gratuluji, že jste dočetli až sem. Protože už znáte další důvody, proč vám Ječmen s Chlorellou GW tak prospívá a zkvalitňuje život. A že to všechno dává smysl.

 

Budu velmi vděčná za příspěvek do diskuze níže. Můžete být inspirací pro ostatní  :)

 

Hodně zdraví a ať se daří!

Ing. Jana Ziková

 

 

 

Diskusní téma: Fytonutrienty v Ječmenu a Chlorelle Green Ways

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek