K čemu zelené potraviny?

11.05.2013 20:56

Zelené potraviny bychom měli jíst, protože

  1. nejíme dost čerstvé zeleniny, kterou jsme si vypěstovali
  2. chceme minimum zdravotních problémů v budoucnu
  3. již máme zdravotní problémy
  4. chceme povzbudit a očistit organizmus na úrovni všech tělních systémů
  5. máme se rádi

 

Hlavní zásadou Trendu zelené potraviny je, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Jako prevenci rakoviny vědci například doporučují každodenní konzumaci pěti porcí ekologicky pěstované ovoce či zeleniny. Důležitou součást tohoto trendu představuje i pití zelených nápojů, které mají na naše zdraví zcela jedinečné účinky. Dnešní člověk jí a tloustne, ale přesto často umírá na nutriční podvýživu. Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás, proto i přes velké množství tělesné hmoty umíráme hlady. Znáte rozumnější důvod k užívání zelených potravin? Kolik ekologicky pěstované zeleniny denně sníme? Jednoduše nám na to nezbývá ani čas, ani finance a mnohdy většinou chybí i jejich dostupnost. K tomu je ještě velká část naší stravy tepelně a chemicky upravována. A přitom je většina účinných látek zlikvidována. Například vitamíny mizí již při teplotě +40°C! Zelenina má úžasnou schopnost. Váže na sebe škodliviny a to již při svém pěstování přímo z půdy. Pokud si tedy často pochutnáváme na levné zelenině, v jaké půdě asi byla pěstovaná?

Nabízí se tedy další otázka: co máme vlastně jíst a pít? Můžete vyzkoušet Ječmen a Chlorellu! Uvidíte, co vaše tělo udělá po doplnění toho, co je mu přirozené, ale doposud mu chybělo. Chlorella pyrenoidosa s mladým ječmenem jsou přímo přeplněny tím, co nám "civilizačně postiženým" lidem chybí. Užívají se nejen proto, že nás něco bolí nebo píchá, ale hlavně proto, že se máme rádi!

Dnešní způsob života přináší hodně stresu a nezdravé stravování způsobuje překyselení našeho těla, což se významně podílí na vzniku civilizačních chorob. ZP vytváří a udržuje v organizmu zásadité prostředí a tím ho před těmito vážnými chorobami chrání. Při kombinaci s dalšími zelenými potravinami se účinek ještě zvyšuje.

Z historického hlediska to není tak dávno, co se jídlo pěstovalo na poli nebo chovalo na dvorku či v chlévě. Dnes se vyrábí. Je plné chemikálií a „éček“ a jeho výroba, balení i distribuce podléhají zákonům a vyhláškám, které mají zajistit jeho nezávadnost a kvalitu. Lidé už nemají hlad, netrpí podvýživou a nemocemi s tím souvisejícími a mají se lépe. Ale daří se jim opravdu lépe? Myslíme-li na zdraví, a to v souvislosti s jídlem, jídla je dost, ale změnila se jeho kvalita – výživná hodnota. Je bohaté na kalorie a chudé na látky pro naše zdraví nezbytné = vitaminy, minerály, fytolátky, enzymy, antioxidanty, vlákninu ... Tedy přesně naopak jak tomu bylo dříve za doby našich babiček. I zdravotní problémy jsou jiné. Zmizely klasické infekční choroby (neštovice, černý kašel, tuberkulóza) a nahradily je infarkty, rakoviny a cukrovky – tzv. choroby civilizační. Ale i na ně se snažíme nějak vyzrát pomocí bypassů, chemoterapií a nepřebernou spoustou různobarevných tabletek – stačí spolknout a budete zdraví. Jenže tak jednoduché to není. Vzdálili jsme se od zdroje zdraví – přírody a zdraví se vzdálilo nám. Základním faktorem, který ovlivňuje naše zdraví, je to, co jíme. A základem veškeré potravy je – zjednodušeně řečeno – zelená tráva. Nechte se pozvat do světa zelených potravin a poznejte jejich možná pro nás až překvapivou léčivou sílu, kterou nám i v dnešní době nabízejí.

Diskusní téma: K čemu zelené potraviny?

Datum: 18.06.2020

Vložil: AAmbimbbunk

Titulek: best price cialis 20mg active

<a href="https://cialisle.com/">cialis order online</a>

Přidat nový příspěvek