Potraviny jako investice s nejvyšší návratností

22.01.2014 11:27

 

Co si na začátku roku všichni přejeme? „Hodně zdraví.“ Pak to zopakujeme ještě k narozeninám. A potom také, když se narodí miminko. Lidé pokročilejšího věku si hodně zdraví přejí, kdykoliv se potkají. Vnímají zdraví jako velkou hodnotu. Když mluvíme o žebříčku životních hodnot, je zdraví jednoduše na prvním místě.

Proč je pro nás tak důležité? Když ho nemáme, dost zásadně to pocítíme. Zasahuje úplně všude, do rodinného a pracovního života, volného času, …

Každý z nás denně investuje peníze i čas do svého zdraví - nakupujeme potraviny, léky, potravinové doplňky, chodíme do restaurace, kavárny, cukrárny, fast-foodu. Jídlo, pití a vzduch má naprosto přímý vliv na naše zdraví. Projde totiž celým tělem a má velkou moc ovlivnit téměř každou buňku v našem těle. A to, jestli ovlivní náš organizmus příjemně nebo negativně, rozhodně pocítíme. Někdy hned, za měsíc, za rok.

Každý den teď investujeme např. do tepla, ... a za to očekáváme, že topení bude hřát kdykoliv ho pustíme. Jsme pohoršeni, když to tak není, a obratem voláme na Teplárny Brno :o)

A podobné je to s jídlem. Investice do jídla je druhá nejvyšší investice, hned po hypotéce (pokud jste ovšem nezdědili byt po babičce :o) ). A tak tedy za tuto investici očekávám, že budu mít dost energie a živin. Budu zdravá vzhledem ke svému věku, bez obezity, alergií, únavy, migrén, astmatu, ekzému, větší sezónní onemocnění budu mít tak jednou do roka. Ale rozhodně! Rozhodně neočekávám, že budu čekat u doktorů ve frontě! Tak takhle nějak si představuji investici do potravin. Zní to dobře? 

Pokud se nám investice do potravin nevrací v podobě očekávaného zdraví, a cítíte se podobně, jako když musíte volat do Teplárny, hledáme pomoc v potravinových doplňcích. Což je v podstatě přiznání faktu, že potraviny ve své úloze selhávají. Dejme tomu, že máte za sebou půl roku nebo rok této doplňkové péče. Už je vám lépe? Subjektivně – co cítíte vy sami? Objektivně – lékař snížil dávkování léků nebo je vysadil a řekl, že už tam nemusíte chodit? Vyřešil se nějaký problém? Nebo jen doufáte, že snad něco prospěšného se v tom těle odehrává ...

Takto vypadala moje investice do zdraví.

Zelené potraviny Green Ways jsou v oblasti potravin investicí s nejvyšší návratností. Navíc často dohání i „práci“, kterou dělají potraviny jiné, ovšem neúspěšně. Jsou to potraviny, které v nás podporují to, co je přirozené. Celé tělo směrují k rovnováze. Přirozené biologické rovnováze.

Někdy nejlepší řešení je to nejjednodušší. A to je další věc, které si u Ječmene a Chlorelly cením. Časová náročnost přípravy je asi taková jako si uvařit si kávu (Ječmen) a rozbalit si k tomu tyčinku (Chlorella). Nic jednoduššího s takovou mírou a rozsahem vlivu na náš organizmus neexistuje. Toto přirovnání demonstruje i finanční náročnost těchto dvou zelených potravin.

Proč mluvím o jednoduchosti? Řada lidí má touhu se sebou něco udělat, párkrát to zkusili. Koupili si odšťavňovač, který je teď v komoře hned vedle friťáku, kuchařku se zdravými recepty Petra Havlíčka, ze které ovšem nevaříte. A pro dobrý pocit si koupíte také každé další jeho vydání, kdyby vás to  někdy v budoucnu zase chytlo :)  ... Jak dlouho vám takové zapálení vydrží? ... U mě to trvalo většinou měsíc.

Dostat se do takového zapálení pozvolně, přirozeně a napořád, jde s Ječmenem a Chlorellou. Velmi významně mění životní styl. A především nenásilně. Ne proto, že jste si přečetli nějaký článek a teď se začnete nutit do změn. Ale protože vám některé potraviny přestanou chutnat. Např. toustový chleba, ovocné jogurty, kvanta čokolády, čtyři kafe denně ... Každý to má ovšem jinak, jsme jedineční. Náš organismus ví velmi dobře, co nám prospívá a zaručeně to poznáte. Všichni to umíme, jen jsme na to zapomněli. Ječmen a Chlorella vám to přes biochemii připomenou.

Až si ujasníte, co je pro vás a vaši rodinu nejdůležitější a do čeho chcete s úspěchem investovat, je načase hledat vhodný nástroj. Jak se o sebe starat, co ve svém životě změnit ... Změny se nám moc nelíbí, obtěžují náš nervový systém. Ale zpravidla bývají pozitivní.

 

Zakončila bych ráda mým oblíbeným citátem Alberta Einsteina: „Největší šílenství je dělat věci pořád stejně a očekávat jiný výsledek.“

Užívejte si život :o)

 

Ing. Jana Ziková

 

Diskusní téma: Potraviny jako investice s nejvyšší návratností

Datum: 19.06.2020

Vložil: AAmbimbbunk

Titulek: save cialis 20mg rimini circumstance

<a href="https://cialisle.com/">cialis otc</a>

Datum: 21.10.2014

Vložil: Richardrark

Titulek: Ugg Pas Cher https://www.traduction-mg.com/


Datum: 04.02.2014

Vložil: Dagmar

Titulek: investice

Vidím to stejně, takto se na to moc nedíváme ...

Datum: 24.01.2014

Vložil: Hana

Titulek: investice

Musím souhlasit! To jsou ty principy, na kterých fungujeme.

Přidat nový příspěvek