Vánoce a cholesterol
Sváteční období je spojené s velkým hodováním. Trávení a játra jedou na plné obrátky. Naše tělo ale není přirozeně nastaveno na setrvalý dostatek potravy.
Typické nemoci z dostatku jsou vysoký krevní tlak, cholesterol, cukrovka a obezita.
Ječmen a Chlorella GW významně balancují veškeré dopady této hojnosti. A jak konkrétně to funguje s cholesterolem? Z těla se dostává pryč v podobě žlučových kyselin, které na sebe naváže Chlorella GW ve střevech. Celkové zásoby žlučových kyselin v těle klesají a tělo musí odčerpávat kyseliny záložní. To je celý jednoduchý proces snižování nadbytečného cholesterolu. Chlorella GW navíc zvyšuje aktivitu jaterního enzymu a to spouští další očistný proces jater.
Trocha faktů:
The Taiwan Midical Science Journal: Studie o účincích chlorelly na hladinu Cholesterolu v míše. Krysám byla podávána chlorella a to vedlo k výraznámu poklesu cholesterolu.
Japan Heart Journal: Krevní tlak byl testován opět na krysách. Po 7 týdnech podávání chlorelly se krevní tlak výrazně snížil. Zůstal o 20-30 mmHg nižší po dalších 23 týdnů experimentu. Po 25 týdnech došlo u některých krys navíc k poklesu reninu. Jedná se o hormon produkovaný ledvinami, který zvyšuje krevní tlak. Více zde
Všechno souvisí se vším. Krevní tlak s hormonálním systémem a funkcí všech orgánů. Zaměřit se jen na problematický orgán nebo místo, které bolí, nemá valné výsledky.
Proto jen komplexní péče o vnitřní tělo dává smysl.
A vede k velmi dlouhodobým výsledkům a ne jo-jo efektu. Takto bychom se mohli bavit o dalších tématech a „službách“, které zelené potraviny v těle dělají. A to zase v příštím článku :o)
Přeji vám krásné Vánoce v plném zdraví a dobré kondici!
Ing. Jana Ziková
Diskusní téma: Vánoce a cholesterol
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.