Vánoce a cholesterol

08.12.2014 10:35

 

Sváteční období je spojené s velkým hodováním. Trávení a játra jedou na plné obrátky. Naše tělo ale není přirozeně nastaveno na setrvalý dostatek potravy. 

Typické nemoci z dostatku jsou vysoký krevní tlak, cholesterol, cukrovka a obezita.

Ječmen a Chlorella GW významně balancují veškeré dopady této hojnosti. A jak konkrétně to funguje s cholesterolem? Z těla se dostává pryč v podobě žlučových kyselin, které na sebe naváže Chlorella GW ve střevech. Celkové zásoby žlučových kyselin v těle klesají a tělo musí odčerpávat kyseliny záložní. To je celý jednoduchý proces snižování nadbytečného cholesterolu. Chlorella GW navíc zvyšuje aktivitu jaterního enzymu a to spouští další očistný proces jater.

Trocha faktů:

The Taiwan Midical Science Journal: Studie o účincích chlorelly na hladinu Cholesterolu v míše. Krysám byla podávána chlorella a to vedlo k výraznámu poklesu cholesterolu.

Japan Heart Journal: Krevní tlak byl testován opět na krysách.  Po 7 týdnech podávání chlorelly se krevní tlak výrazně snížil. Zůstal o 20-30 mmHg nižší po dalších 23 týdnů experimentu. Po 25 týdnech došlo u některých krys navíc k poklesu reninu. Jedná se o hormon produkovaný ledvinami, který zvyšuje krevní tlak. Více zde

 

Všechno souvisí se vším. Krevní tlak s hormonálním systémem a funkcí všech orgánů. Zaměřit se jen na problematický orgán nebo místo, které bolí, nemá valné výsledky. 

Proto jen komplexní péče o vnitřní tělo dává smysl. 

A vede k velmi dlouhodobým výsledkům a ne jo-jo efektu. Takto bychom se mohli bavit o dalších tématech a „službách“, které zelené potraviny v těle dělají. A to zase v příštím článku :o)

 

Přeji vám krásné Vánoce v plném zdraví a dobré kondici! 

Ing. Jana Ziková

 

Diskusní téma: Vánoce a cholesterol

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek