ZELENÉ POTRAVINY A DĚTI

22.03.2013 21:18

Je velmi důležité, aby se děti od útlého věku učily přijímat zelenou stravu tak, aby se stala přirozenou součástí jejich jídelníčku.


Stravovací návyky
V dětství si vytváříme pozdější stravovací vzorce. Jíme střídmě nebo nestřídmě, jíme pestrou nebo jednotvárnou stravu, máme dostatek nutričních zdrojů nebo jejich nedostatek, velmi často podle toho, jak jsme se to učili doma. Jak se stravujeme doma, takové nemoci budou mít naše děti - dalo by se říci. Dnes po pádu socialismu k tomu přistupuje další vliv - agresivní a nevybíravá reklama, která učí naše děti na spoustu sladkostí, kvant mléčných výrobků dokonce pod pláštíkem zdraví. Pokud se sami snažíme zařazovat do jídelníčku zelenou stravu, pak nás naše děti budou přirozeně kopírovat. Zelená strava, která svým zásadotvorným působením mění i chuťové vzorce, způsobuje, že nejsme následně tak "hladoví" po cukrech, soli, tucích a začínají nám chutnat zdravé potraviny. Pokud naše děti budou jíst zelenou stravu déle, pak se pozitivně změní i jejich vztah k zelenině a ovoci. Tedy - zelená strava má schopnost přirozeně měnit stravovací návyky.


Prevence
Nejvíce škod na budoucím zdravotním stavu dospělého jedince bývá napácháno v dětství, dokonce v prenatálním věku. Každým rokem přibývá alergických onemocnění, dětských onkologických onemocnění, astmatu, diabetu, každým rokem klesá odolnost dětské populace na virová onemocnění. Je to dáno nejen zhoršujícím se životním prostředím, ale i zhoršujícím se genetickým potenciálem zděděným z rodičů, kteří již sami byli zachyceni do pasti civilizačních vlivů - zhoršená kvalita vody, vzduchu, potravy, více stresu a méně pohybu.

Prevence tedy začíná již u rodičů, kteří sice ještě nemusí být nemocní, ale jejich genetický kód už registruje poškození vyvolané výše uvedenými vlivy. Prevence pokračuje důkladným vyčištěním organismu před početím. Následně jde o to, aby i počaté miminko bylo „ vybudováno“ z toho nejkvalitnějšího materiálu, jaký je myslitelný. A tak zásobení organismu matky přírodními nutričními látkami (vitamíny, minerály, stopové prvky, enzymy, aminokyseliny, fytolátky, chlorofyl, zásadotvorné působení ...) ve formě zelených potravin, rozdává pro jeho pozdější život daleko lepší karty, než diskutabilní syntetické multivitamíny a multiminerály.

Zelené potraviny navíc pomohou mamince snáze překonávat úskalí těhotenství – únavu, otékání nohou, strie, hormonální nerovnováhu, nedostatek hořčíku apod. Po narození nového človíčka přichází pro jeho imunitní systém a správný rozvoj velmi důležitá etapa kojení. Každá maminka ví, že její miminko reaguje na kvalitu mléka podle toho, co měla maminka k večeři. Pokud to bylo zelené, bude její mlíčko nejkvalitnější. Ví o tom hodně už i hloupé kravičky, proto se pasou na zelené travičce, aby pro svá telátka měla jen to nejlepší.

Následně nastává přechod z mateřského mléka přímo na zelené potraviny? Proč? Například proto, že zelené potraviny a zelené džusy mají pH totožné s pH mateřského mléka. Tedy bezprostředně po odstavení dětí od mateřského mléka je ta nevhodnější doba na to, aby se malý jedinec naučil přijímat zelenou stravu místo pití vysoce upravených a neživých potravin v podobě jablečných a ovocných džusů s vysokým obsahem cukrů. Navíc kyselinotvorných, tedy vytvářejících první podhoubí pro plísně, kvasinky - tedy oslabování přirozených reakcí imunitního systému. Aby se seznámil s Chlorellou, zatím podrcenou mezi dvěma lžičkami a přidanou do kaše. A toto preventivní působení zelené stravy pak může pokračovat celý život a vytvářet tak přirozenou - a zdá se jedinou reálnou ochranu před škodlivými vlivy z prostředí. V konečném důsledku pak přispívá k obnově zdravého genetického potenciálu dospívajících dětí a tedy tato prevence zelenými potravinami může vrátit člověka do přirozených kolejí jeho genetického vývoje, od kterých se oddělil průmyslovou revolucí.

Zopakujme princip preventivního působení: důsledná průběžná očista organismu (vláknina, sporopollein, prebiotikum, chlorofyl, zásadotvornost...), komplexní doplňování vitálních látek (naprosto všech potřebných ve vyvážené formě a v přirozeném - nejúčinnějším prostředí) a stimulace trávicího traktu k vyššímu zužitkování přijímaných vitálních látek z běžné potravy. Adaptogenní působení - tedy schopnost přizpůsobovat se vlivům obklopujících živý organismus včetně posílení imunitního systému.


Převzetí odpovědnosti za své zdraví do vlastních rukou
Je to tak, že si většina lidí myslí, že za jejich zdravotní stav mohou vnější vlivy a následná špatná péče zdravotního systému ČR. Ale u 95% nemocných osob najdeme dva společné jmenovatele: nutriční deficit a celkovou toxicitu, které můžeme odstranit snadným způsobem - konzumací živých a zelených potravin. Pokud jsou děti naučeny od mládí na zelené potraviny, pak se také postupně dozvídají, proč je jí, učí se vybírat si to, co je pro ně zdravé a vyhýbat se tomu, co pro ně zdravé není. A tam začíná odpovědnost za vlastní zdraví.

Podpůrná léčba při nemocech děti
Je více než vhodné a logické, aby naprosto všechny děti s autoimunitními nemocemi (astma, alergie, atopické ekzémy) zařadily do svého života jako normální součást stravy – zelené potraviny. Nejen že tyto potraviny mohou v některých případech způsobit spontánní vymizení projevů těchto nemocí, ale především zelené potraviny opravují „systém“. Při léčení viróz u dětských pacientů, kteří jsou zvyklí na zelené potraviny, bývá průběh nemoci daleko rychlejší, než u pacientů, kteří zelené neznají.
Tip: doporučujeme již v zárodku nemoci zvýšit dávky Chlorelly až na 50 – 100 denně, přejít na pitný režim pouze s ječmenem: nemoc odezní často během jednoho, dvou dní. Tedy zelené potraviny jakožto součást nejen „špajzky“, ale i lékárničky.

Růst potenciálu dětí
Která matka, který otec by nechtěl udělat všechno proto, aby jeho dítě bylo lepší, úspěšnější, chytřejší…? Řasy a trávy jsou základem potravních řetězců ve vodě a na zemi. Už miliony let dokazují svou smysluplnost a pravdivost. Naproti tomu umělé čokoládové tyčinky plné „zdravého“ mléka, cereální barevné „dobroty“, alfa margarín tak chutný, že si ho nejspíš namažeme na obě strany chleba, či fialová kráva Milka stojí na druhé straně barikády. A děti konzumující zelené potraviny si budou umět lépe vybírat smysluplná a pravdivá řešení křižovatek, které před ně bude život klást.

 

Na závěr
Z praxe dětí, kteří užívají Chlorellu déle než 3 měsíce, lze vypozorovat následující:
Malé děti přijímají Chlorellu velmi dobře – slovo "koko" nebo „kokinko“ si na ni vztáhnou stejně snadno jako na cucavý bonbón.
Snadněji se chrání před „jedy“ často ve společnosti ležícími na stole - slané tyčinky, chipsy, čokolády, oplatky - dá se jim vysvětlit, že to není pro ně dobré a ať si dají raději zelené „koko“.
Hodně rodičů zkoušejících Chlorellu a ječmen zkazilo seznámení svých dětí se zeleným, takže si děti vytvořily negativní vztah hned na začátku.

Je možné dávat Chlorellu rozdrcenou mezi dvěma lžičkami do jídla, posypat s ní chleba s máslem a sýrem atd. Je možné rozmíchat ječmenný prášek do jiných nápojů. Je možné je malým dětem vložit do neprůhledné lahvičky s brčkem. A následně, po určitém čase, vyjít s barvou ven… Principiálně je důležitý osobní vzor u starších dětí, „dospělá komunikace“, tedy vysvětlení všech souvislostí ohledně zelených potravin a právo volby se rozhodnout. Například vazba akné a zelené…

 

CHLORELLA

Chcete mít celou noc správně ošetřovanou ústní dutinu? Ďobněte si před spaním pár tabletek Chlorelly a rozkousejte je. Naučte to tak dělat i vaše děti. Ušetříte sobě i jim mnoho nepříjemných návštěv u stomatologa. Jste „šikovní“ a poranili jste si kůži (poškrábali, pořezali, popálili)? Rozdrťte pár tabletek Chlorelly a prášek vetřete do rány. Nebo praktičtěji: rozžvýkejte pár Chlorell a „ocumlejte si“ poraněné místo. Není lepší desinfekce a ranhojič. Udělaly se vašemu dítěti opruzeniny nebo vyrážka? Rozdrťte pár tabletek Chlorelly a smíchejte je s nějakým krémem. Vzniklou zelenou pastou natřete postižená místa.

Gumoví medvídci pro vaše děti?
Pojídání chuchvalců z vosku, oleje a kyselin vyvolává za normálních okolností úporné zvracení a může vést až k nenapravitelnému poškození trávicího traktu. Ovšem když z neškodného množství jinak potenciálně nebezpečných látek uděláte poživatiny, po níž šílí zejména děti, máte vyhráno. To je i případ známých gumových medvídků, které byly dříve socialisticky nesehnatelným zbožím.

Co všechno ukáže chemický rozbor:

Kyselina fumarová – používá se například při výrobě nátěrů, barviv, tiskařských barev, syntetických laků a pryskyřic. Nutno dodat, že se tato látka zhusta přidává do mnoha potravinářských výrobků, najdete ji kupříkladu skoro ve všem, co má podle obrázku na obalu nějakou ovocnou příchuť. A zcela jistě ve všech výrobcích, které ve svých informacích o složení uvádějí kód E297.

Sorbitol - umělé sladidlo a současně silné projímadlo, které se kromě jiného používá také ve výbušných směsí v zábavné pyrotechnice a v motorech raketových modelů. Kvůli projímacím účinkům je lepší to s jeho konzumací příliš nepřehánět.

Minerální oleje – představují vlastně čistší formu toho, co na benzínce lijete do nádrže svého auta. Používají se však nejen v potravinářství. Když mají tažná zvířata zácpu a s očima v sloup neklidně postávají na místě, přinutí je starostlivý vozka vypít pár litrů minerálního oleje (a pak se raději běží honem schovat).

Želatina - tak tuhle přísadu určitě znáte, přinejmenším podle názvu. Možná ale netušíte, z čeho se vlastně vyrábí. Nápověda zní: želatina se dnes vyrábí z kostí, šlach, chrupavek a kůže uhynulých zvířat. Ano, je to tak.

Vosk karnauba – získává se ze stejnojmenné palmy a používá se do barviv, parketářských past a výbušnin. Samotný vosk karnauba je také vysoce ceněn jako výborné leštidlo automobilových karosérií. Pokud není karnaubský vosk uveden přímo v informacích o složení výrobku, neznamená to ještě, že není v dané potravině vůbec přítomen. Pátrejte po označení E903.


Existuje jediný rozumný důvod proč upřednostňovat dětem gumové medvídky před Chlorellou?

Diskusní téma: ZELENÉ POTRAVINY A DĚTI

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek