Vložte svůj DOTAZ a Váš E-MAIL, odpověď přijde i do schránky

Datum: 22.07.2013

Vložil: Jana

Titulek: Re: Tlak a cholesterol

Dobrý den, Laďo, oba zelené produkty obsahují kyslinu glutamovou. Pro tuto kyselinu byl prokázán inverzní vztah ke krevnímu tlaku. Tedy čím vyšší je přísun této aminokyseliny, tím více se krevní tlak posouvá k normě. Prospěšný účinek je vysvětlován dopadem na metabolismus látky zvané glutathion, který významně ovlivňuje tzv. oxidační proces způsobující velké množství civilizačních onemocnění. Kyselina glutamová může být navíc i zdrojem pro aminokyselinu nazývanou arginin (Chlorella ji dokonce obsahuje). Z té je v lidském těle vytvářen oxid dusnatý, plynná molekula ovlivňující cévní napětí. Chlorella má schopnost prevence před arterosklerózou a umí redukovat vysokou hladinu cholesterolu. Obsahuje více mastných kyselin než řada jiných ZP. Přibližně dvacet procent těchto mastných kyselin tvoří alfa-linolenická varianta omega-3, která čistí cévy a je jedním z možných důvodů, proč se Chlorella ukazuje tak účinná při redukci cholesterolu a při prevenci před arterosklerózou. Přeji hodně zdraví! Jana

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Přidat nový příspěvek